Riksidrottsmötet 2019 tog beslut om att föreningar ska begära begränsat registerutdrag ur belastningsregistret för den som anställs, har ideella uppdrag eller andra uppdrag i föreningen och där har direkt och regelbunden kontakt med barn. Beslutet träder i kraft den 1 januari 2020. Registerutdrag ska alltid ske vid nytillsättningar.

>>> Ansök om registerutdrag på Polisens webbplats

>>> Här finns lathund för idrottsföreningar (IF) om hantering av registerutdrag

Nu har en funktion för föreningen att hålla reda på detta släppts i KIT. Hanteringen förenklas därmed för föreningen. Följ stegen nedan för att komma igång.

Börja med att klicka på inställningar > allmänt > Belastningsutdrag

Därefter klickar ni på Lägg till person >och väljer sedan rätt personoch sedan Ok.

Sista steget för att intyga att rätt person har lämnat in uppgifterna.

Klicka på Intyga > Ja.