Rekommendationen är att genomföra detta steg i guiden när anmälningstiden har löpt ut. Detta för att du som föreningsadministratör då har information om hur många lag som är anmälda till just denna tävling och klass. Förutsättningarna för detta steg ser olika ut beroende på hur många lag som är anmälda.

1. Välj Tävlingar à Administrera idrott i vänstermenyn.

2. Välj aktuell idrott (den idrott du skapade tidigare steg).

3. Välj aktuell tävling (den tävling du skapade i tidigare steg). Den aktuella tävlingen hittar du under någon av flikarna Anmälan Öppen, Kommande anmälningar eller Pågående.

4. Välj aktuell klass (den/de klasser du skapade i tidigare steg).

5. Har du genomfört tidigare steg i denna guide kommer du nu hitta en eller flera gröna knappar Tilldela tiderEn för respektive serie/division som du skapat för klassen (se bild). Klicka på den gröna knappen Tilldela tider.

(Klicka på bilden för att göra den större)

6. Ange informationen som efterfrågas i respektive fält. Nedan hittar du en förklaring för vilken information som efterfrågas för respektive fält.

Matcher: Vilka matcher som ska tilldelas tider.

Matchlängd: Hur långa matcherna ska vara (tid för halvlek inräknad).

Samlingstid: förhållandet mellan matchlängd och samlingstid måste bli minst 60 minuter (LOK stöd). I detta fall så blir samlingstiden per automatik 10 minuter.

Max antal matcher per lag/vecka: Hur många matcher ett och samma lag kan spela under en vecka

Max antal matcher per lag/dag: Hur många matcher ett och samma lag kan kan spela under samma dag.

Max antal omgångar per vecka: Hur många omgångar som får spelas i serien/divisionen under en och samma vecka.

(Klicka på bilden för att göra den större)

7. Klicka på den gröna knappen Lägg till matchtid. Ange informationen som efterfrågas i fälten. Nedan hittar du en förklaring för vilken information som efterfrågas för respektive fält. När du har fyllt i alla fält, klicka på den gröna knappen Lägg till. Upprepa detta steg för att schemalägga fler speldagar och tider för matcherna i vald serie/division.

Från datum: Vilket datum spelas första matchen i serien. (Måndag 2023-05-22)

Till datum: Vilket datum spelas sista matchen i serien. (Måndag 2023-08-28)

Veckodag: Vilken veckodag ska matcherna spelas. (Måndagar)

När: Hur ofta ska matcherna spelas. (Alla måndagar veckorna mellan datumen 2023-05-22 - 2023-08-28)

Från: Vilken tid matcherna ska starta på den valda veckodagen. (Matchstart 18:00 varje måndag)

Till: Vilken tid den sista matchen ska vara färdigspelad på den valda veckodagen. (Matchslut 19:00 varje måndag)

Lokaler och platser: Den/de lokaler eller platser som matcherna ska spelas i eller på (de lokaler/platser som ni blivit tilldelade från kommunen). (Plan 1)

(Klicka på bilden för att göra den större)

8. Klicka på den gröna knappen Lägg till speluppehåll för att göra uppehåll i vald serie/division. Ett speluppehåll kan exempelvis vara sommaruppehåll under semestertider, ej bokad lokal eller plats en specifik måndag (enligt detta exempel) där matcherna kan spelas, etc. I nedan exempel läggs ett sommaruppehåll som sträcker sig mellan måndag 2023-06-26 - måndag 2023-08-07 (se bild). Klicka på den gröna knappen Lägg till. Upprepa detta steg för att lägga till ytterligare ett speluppehåll i vald serie/division.

(Klicka på bilden för att göra den större)

9. När du har lagt till Matchtid/Matchtider och eventuella Speluppehåll, klicka på den gröna knappen Tilldela tider. Upprepa punkt 5-9 i alla serier/divisioner för att tilldela samtliga matcher tider.

(Klicka på bilden för att göra den större)

10. Kontrollera att samtliga matcher har blivit tilldelade tider genom att klicka på den serie/division som du tilldelat tider. Om samtliga matcher har blivit tilldelade tider bör det se ut såhär (se bild).