För att skapa ett nytt pass gör du på följande sätt, genom vänstermenyn trycker du på Schema --> Ny aktivitet och sedan fyller du i följande uppgifter:

1 .Allmänt- ställer in allmänt om aktiviteten
Aktivitetskategori – Här väljer du vilken aktivitetskategori-schema aktiviteten ska visas under.
Aktivitet* - Här väljs standardaktiviteter, standardaktiviteter pekas mellan korpen.se och KIT.
Aktivitetens benämning- Här kan föreningen ha sitt eget namn på aktiviteten, ex. Gympa- Lättgympa
Instruktör - Här kan du välja vem som är instruktör för passet
Resurs-Här kan du välja plats, lokal eller rum.

2. Bokning- här ställer du in om aktiviteten är bokningsbar för medlemmar och hur många platser som finns.

3. Upprepning- här går det att upprepa aktiviteten ex. varje vecka, månad etc. Det går även att ställa in eventuella uppehåll.