För att kunna lägga till en ny idrott/tävling krävs det att några förberedande inställningar genomförs i KIT. Genomför nedan steg innan du påbörjar Steg 1 - Lägg till ny idrott

1. Välj Schema ->Inställningai vänstermenyn.

2. Under rubriken Aktivitetskategorier (längst ner på sidan) aktiverar du den aktivitetskategori där du vill att tävlingen ska schemaläggas. Vanligast är att lägga tävlingar under aktivitetskategorin som heter Lagidrott. Du aktiverar en kategori genom att välja fliken Inaktiva och sedan klicka på den gröna knappen aktivera på önskad aktivitetskategori. OBS! Detta steg krävs inte om ni sedan innan hittar önskad aktivitetskategori under fliken Aktiva.

(Klicka på bilden för att göra den större)

3. Välj den aktivitetskategori som du just valde att aktivera (högst upp på sidan). Då listas alla aktiviteter som din förening har aktiverade under vald aktivitetskategori. Hittar du den aktivitet som idrotten/tävlingen ska ha kan du gå vidare tillpunkt 6.

4. Hittar du inte rätt aktivitet behöver du aktivera aktiviteten. Det gör du genom att klicka på Inaktiva.

(Klicka på bilden för att göra den större)

5. Under fliken Inaktiva letar du upp aktiviteten som du vill aktivera. Exempelvis Fotboll med kategorin Lagidrott. Klicka sedan på den gröna knappen aktivera.

6. Välj Tillvalsbutik i vänstermenyn

7. Leta upp tillvalet Tävlingar. Klicka på tillvalet och sedan den blå knappen Lägg till. OBS! Är tillvalet Tävlingar sedan innan tillagd krävs inte denna förberedelse.

Nu är du redo att gå vidare till Steg 1 - Lägg till ny idrott