Den här guiden visar hur ni ställer in vilken information ni vill hämta in från era medlemmar. Tänk på att ni, enligt GDPR, måste kunna motivera varför ni behöver den informationen. Samla inte in några uppgifter som är "bra att ha" och som inte fyller något uttalat syfte.

1. Klicka på Inställningar i vänstermenyn.

2. Klicka på Medlemsinformation.

3. Under rubriken "standardfält" bockar ni sedan i/ur rutan för respektive inställning ni vill göra. (Se bild, klicka på bilden för att göra den större). Nedanför bilden följer en förklaring av respektive kolumn.

Kolumn 1 - Visa i administrationen och på medlemskort (Mina sidor)

Information som visas för både administratörer för föreningen och för medlemmen på Mina sidor.

Kolumn 2 - Krävs av personal vid registrering av medlem
Här bestämmer ni vad personalen behöver fylla i för att kunna registrera en ny medlem.

Kolumn 3 - Visa för medlem vid manuell registrering

Här bestämmer ni vilka uppgifter som visas för en medlem som registrerar sig på egen hand.

Kolumn 4 - Information som krävs av medlem
Obligatorisk information som medlem behöver uppge för att kunna registrera sig manuellt.

Kolumn 5 - Kan ändras av medlem på Mina sidor (medlemskort)
Här bestämmer du vilka uppgifter som en medlem själv kan ändra på sin sida.

Kolumn 6 & 7 - Visas vid registrering av extra deltagare & Krävs vid registrering av extra deltagare

Används inte i KIT och därav behöver ni göra några inställningar i de två kolumnerna.